Samhälle, myndigheter

Inga förändringar i sjukförsäkringen

2010-10-13 15:43 #0 av: Chestnut

Inför valet haglade löften åt höger och vänster, allt för att locka väljare. Ett sådant var en utredning av alliansens sjukvårdsreform.

En utredning som enligt vår nya socialförsäkringsminister, Ulf Kristersson (M), inte kommer att leda till några större förändringar.

Utredningen sas innan valet beräknas vara klar år 2013 men nu säger ministern alltså att "är det inte på något vis en förändring av den grundläggande reform vi har genomfört..."

Mer om detta i denna artikel!

Reaktioner?

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2010-10-13 21:23 #1 av: Cindy

Mitt problem med Försäkringskassan är hur de valt att tolka min sjukdom. De hänvisar till Socialstyrelsens specifikationer om vad som är en "allvarlig" sjukdom, och jag beskrev i detalj exakt hur jag passar in på fyra av deras fem punkter. Dessvärre spelar det ingen roll, eftersom någon nånstans bestämt att det inte är tillräckligt, eftersom endometrios inte "brukar" vara så svår som den är för mig.

Därför står jag på förlängd sjukpenning istället för fortsatt, vilket innebär lite mindre pengar och utförsäkran om ett år. Förvisso hoppas jag av hela mitt hjärta att jag kan jobba 100% vid det laget, men jag har inga som helst garantier för det.

Så, som jag ser det är det egentligen inte regelverket som ställer till det för mig, utan hur människorna som ska efterfölja reglerna valt att tolka dom.

Om politikerna inte går in och ger tydliga pekpinnar så kommer Försäkringskassan givetvis att fortsätta tolka som de vill, och det har vi ju redan sett hur det går när svårt sjuka trillar mellan stolarna och inte kommer upp sen.

Vänliga hälsningar
Cindy

Anmäl
2010-10-15 20:20 #2 av: Chestnut

Jag har inte behövt vara i kontakt med FK någonsin. Men min åsikt är att löftet om utredning var bara valfjäsk, inget annat... De genomför visserlgien en utredning men har redan bestämt sig för att deras sjukvårdsreform är bra och de behöver inte ändra några större saker.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.