Annons:
Etiketthjälpmedel-artikel
Läst 18111 ggr
sissie
2010-08-05 11:50

Utnyttja micron

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I stort sett alla har en micro hemma. Vad brukar du använda den till? Värma vatten? Tina frysta produkter? Värma lunchlådor? Här är några andra tips på vad man kan ha micron till.

Microugnen kan man ha till mycket. Och det är enkelt att använda de för matlagning. Det blir inte vidbränt i micron heller. Nackdelen är väl att maten blir lite blek i färgen då.

Koka ris i micro går alldeles utmärkt. En glasskål med lock är det man behöver. Och man behöver inte röra i riset heller. Inte vänta på att vattnet ska koka upp för att hälla i riset.

När man kokar ris i kastrull brukar det vara 2,5 gånger mer vatten än ris. I em micro tar man knapp dubbelt. Så till 2 dl ris så tar man cirka 3,5-4 dl vatten. Häller allting i skålen och lägger på locket. Många microsar har så man kan ställa in två koktider som startar direkt efter varandra och det är perfekt när man kokar ris. Först låter man riset koka på full effekt i 5-6 minuter. Därefter ungefär 600W i 15 minuter.

Och när micron plingar att det är klart så behöver man inte skynda sig. Ris ska ju gärna stå till sig en 5-10 minuter också.

Kyckling går utmärkt att koka i lergryta i micro. Har man ingen lergryta eller den inte får plats så kan man ta en vanlig ungsäker form med lock. Och fort går det också.

Koka i lergryta

Blötlägg lergrytan som vanligt i kallt vatten. Lägg ner kycklingen med bröstet uppåt. Ta lite aluminiumfolie (jo man kan ha aluminium i micro) och vira in yttre delen av benen och vingarna. Koka på full effekt i tio minuter. Ta bort aluminiumfolien från ben och vingar. Koka ytterligare tio minuter på full effekt. Klart!

I kastrull ska kycklingen koka en timme! Miljövänligt att använda micron istället.

Koka i ungfast skål

Gör på samma sätt med kycklingen. Häll i en dl vatten i botten. Koka kycklingen 2 x tio minuter, med aluminiumfolie första tio minuterna.

Vill man ha kryddor på kycklingen så ha på det dom sista 5 minuterna. Annars bränns kryddorna och kycklingen får en konstig smak.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
Chestnut
2010-08-05 12:29
#1

micron är fantastisk till mycket Glad

Vi har dock ingen men tycker att artikeln är jättebra. Tänk vad mycket el man kan spara på att använda micro istället för spis!

Nackdelen är dock att vissa vitaminer sönderfaller om man använder micron till maten. Men kokar man till exempel kyckling i micron och serverar med en fräsch sallad kompenseras det.

Med vänliga hälsningar
Chess

sissie
2010-08-05 12:38
#2

Självklart ska man ha en smarrig sallad till. Glad Stekt sötpotatis är gott till också.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

medde
2010-08-05 23:41
#3

#2 Var har du lärt dig om sötpotatis då……..Flört

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

sissie
2010-08-05 23:53
#4

Att den är gooood.Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

medde
2010-08-06 00:01
#5

Men,,, den är god, men var fick du upp ögonen för den fina knölen?

*Host harkel*

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

sissie
2010-08-06 00:03
#6

Jag undrar om det inte var så att jag läste det i en kokbok… eller vad det någon som hade bjudit min son på det och han tyckte det var gott.

Taskigt minne vettu! Flört

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
medde
2010-08-06 00:06
#7

Det sista….

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

sissie
2010-08-06 00:27
#8

Aha. Det var ju du som tipsade mig. Skrattande

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

medde
2010-08-06 12:31
#9

Bingo!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

ANNIA
2010-08-06 19:11
#10

För min del så gäller bara micron egentligen och det är färdigköpta färdiga rätter. Sällan jag lagar mat överhuvudtaget på vanligt sätt. Och det helt enkelt stå vid spisen och röra i grytor på nåt sätt gör att jag får mer ont.

Så micron är nog en av de bästa uppfinningarna som nån kommit på.

sissie
2010-08-06 20:46
#11

En annan uppfinning som jag gillar är ugnen. Att göra gratänger är något som jag gillar. Brukar köpa färdig potatisgratäng på påse, lägga till tex bacon och broccoli. In i ugnen - färdigt och klart.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

ANNIA
2010-08-07 00:19
#12

Vet inte ens om min ugn funkar längre. Foten i munnen Annars så skulle jag kunna tänka mig en sån där färdig påse.

Prata med pappa igår och vi kom in på mat. Han lagar mycket i lergryta, allt i ett. Finns tydligen lergrytor även för micron.

sissie
2010-08-07 02:17
#13

Har man en tillräckligt stor micro så kan man använda en vanlig Shlemmentropf-gryta. Hade en Wirlpool som den fick plats i och kunde även snurra runt.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
ANNIA
2010-08-08 22:59
#14

Visserligen tycker jag min micro är stor, men min lergryta går inte in där. Kanske ska fundera på att skaffa mig en till micron. Å andra sidan tycker jag det är tråkigt att laga mat när det bara är till mig själv.

sissie
2010-08-09 02:44
#15

Om man har några vänner som också bara lagar mat till sig själva så kan man gå ihop ett par gånger i veckan och laga mat tillsammans. Det blir mycket roligare. Eller att man turas om att bjuda varandra på middag. Man kan göra på olika sätt.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

ANNIA
2010-08-09 06:10
#16

Nja det har jag inte. Dom vänner jag har har familj så blir liksom inte på det sättet.

Jag får tokryck ibland och lagar mat under perioder. Lagar då mat varje dag för minst 4 pers under ett par veckor och fryser in. Fast dom rycken kommer inte så ofta.

Finns idag faktiskt mycket färdiga rätter som är goda. Så jag ser ingen vettig anledning till att stå vid spisen när jag nu inte måste.

Praefatio
2010-08-14 21:43
#17

Kan tipsa om att fisk också går utmärkt att laga i micron. När jag inte har ork att laga mat så brukar jag slänga in en bit fisk (lax, torsk eller annan god matfisk) i en vanlig djup tallrik, hälla på lite olja och frysta örter plus salt och kanske en klick smör. In i micron med det där microlocket ovanpå så att det inte blir torrt, och så full effekt i 4-6 minuter om fisken är fryst. Klart! Så har man en portion kokt fisk utan en massa jobb.

sissie
2010-08-14 22:03
#18

Smart! Fisk är gott också.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Grodan
2010-08-17 12:31
#19

Jag är helt anti micro. Är livrädd för att använda en sådan och har aldrig ägt en. Jag är en varmluftsugnsmänniska… Flört


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

sissie
2010-08-17 14:03
#20

Varmluftsugnar gillar jag. Det är så härligt att kunna ställa in flera saker samtidigt eller vartefter så att allting är klart samtidigt.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
Grodan
2010-08-17 14:11
#21

#20 håller med… praktiska och snabba! Skrattande


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

ANNIA
2010-08-18 16:09
#22

När jag hade sånt där ryck och laga mat så la jag in fisk och tina/koka i micron istället för att koka på spisen, var så smidigt.

En varmluftsugn skulle jag vilja ha. Men aldrig blivit av att jag skaffat en. Verkar så smidiga.

Upp till toppen
Annons: