2. Autoimmun

<u>Ett år med Tysabri</u>

2008-11-13 01:19 #0 av: vanessa

Tick, tack. Tiden går fort när man har roligt. I mitt fall vill jag ändra ordspråket och säga att det går fortare när man mår bättre.

Ett år har passerat sedan jag började med Tysabri. Det finns flera fördelar som jag upptäckt, och givetvis några nackdelar. Men det hör till. 

En sängarna i Tysabrirummet.

1. Största fördelen är att jag mår bättre. När jag tidigare tog Avonex så fick jag skov på skov, vilket var irriterande. När jag var på väg ur ett skov så var det nästan dags för nästa. Samt att jag fick ont till slut av sprutorna, även om jag bytte plats varje vecka. Med Tysabrin får jag inte skov en gång i kvarten. Om jag ska vara helt ärlig så tog det ett år innan jag halkade in i ett. Så skovfri det blir man inte, vilket de inte heller utlovar.

2. Annan fördel är att jag kommer in till sjukhuset en gång i månaden. Det känns som att komma "hem". Där jag kan prata med sjuksköterskorna, de andra "kollegorna" som får medicin, skicka meddelanden till läkaren utan krångel.

Nackdelar... Ja, det är väl bland annat att när man läser notiser i tidningen som säger att folk får leverproblem, folk har dött på grund av för nedsatt immunförsva. Så på mitt medicinbesök kunde jag ställa frågor om det hela. Vilket anknyter till fördel nummer två.

Sammanfattningsvis så är jag nöjd min nya medicin, känner mig friskare. Vilket är syftet med det hela misstänker jag. Nu väntar jag bara på nyare mediciner, som är på väg, men fortfarande genomgår tester. Bugar och bockar till forskarna för att de kämpar för att vi som har MS ska få ett bra lov. Tack.

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2008-11-13 19:21 #1 av: Simson

Härligt att höra att det går så bra för dig! Att det funkar så bra!

Ja jag måste erkänna att jag blir orolig för dig när jag läser om de "farliga" medicinerna. Är rädd om dig. Tycker det räcker med det du har.

Kram!

Anmäl
2008-11-13 21:55 #2 av: emiya

Vad skönt att du mår så bra av Tysabrin! Men alla drabbas väl inte av de där biverkningarna? Ber i alla fall om att du ska slippa dem, Vanessa!

Anmäl
2008-11-14 01:40 #3 av: vanessa

De som drabbas av dessa biverkningar kan väl räknas på en hand, eller två. Världen över, så det är ingen större risk. Men då jag är en biverkningsmagnet så oroade jag mig en del. Dock har läkarna och systrarna stor koll på mig. Faktiskt så har jag färre biverkningar av denna medicin än vad jag hade av den tidigare och av andra mediciner. Blir trött en dag efter månadsdosen, annars så märker jag inget annat.

På något sätt så tror jag att de många gånger har större koll på oss som får Tysabri, gentemot de som får annan medicin överlag.

Så oroa er inte.

Jag blir rörd av er omtanke. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.