02. Sjukvård, samhälle

Inte tillräkligt sjuk

2012-10-01 17:25 #0 av: TatsuOni

Vad gör man när man inte är tillräkligt sjuk i läkarnas ögon? Jag har sedan i julas varit sjuk nästintill konstant och är snart uppe i två månader med feber utan uppehåll. Det enda problemet är att jag har en låg normalteperatur och därför har feber långt innan 38 grader. Jag har inte kommit över 37,2 grader sedan jag gick i lågstadiet.

Jag var idag hos en läkare som tidigare försökt hjälpa mig. Nu påstår hon att jag är frisk, trots svullna lymfkörtlar och en förhöjd temperatur (som enligt henne inte är feber). Hon sa att hon ska prata med försärkringskassan för att de ska "hitta ett enklare jobb som jag klarar av". Men jag älskar mitt jobb! Jag vill tillbaka och min chef vill ha mig tillbaka. För utom det så har jag hästar att rida, ett liv att leva och jag orkar inte vara dålig hela tiden. Mitt sista hopp är att jag står uppsatt på väntelista för gastroskopi. Jag kan nämligen vara glutenintolerant. Om jag nu inte är det så får jag ingen mer hjälp. Jag har redan varit i kontakt med flera läkare som sagt att jag är psykiskt sjuk eller går på droger.

Hela min familj har samma problem från båda sidorna. Vi har inte tillräkligt hög feber. Min mor är till och med utredd hos flera psykologer som friskförklarat henne allihopa.

Är det fler därute som fått höra samma sak? Att man inte är tillräckligt sjuk? Att det bara är psykiska problem?

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2012-10-01 18:27 #1 av: BabyDragon

Jo det har man fått höra om alla möjliga sorters problem tyvärr.

Låter som en väldigt jobbig sitts, har samma med att jag har låg temp. En del läkare går efter det, andra inte. Men att ha svullna lymfkörtlar hela tiden låter ju kanske inte helt bra? Har de kollat blodprover mm?

Anmäl
2012-10-02 00:04 #2 av: [sakring]

Man får inte svullna lymfkörtlar av psykiska åkommor så vitt jag vet.

Anmäl
2012-10-02 10:40 #3 av: TatsuOni

1# De har tagit många blodprover men inget har visat något. Haft gränsvärden på några, men det är ju inte tillräkligt.

2# Nej inte vad jag vet heller. Inte blir man snorig eller får ont i halsen av det heller. Inte vad jag har hört i alla fall.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2012-10-02 22:01 #4 av: BabyDragon

Allergi?

Anmäl
2012-10-02 22:56 #5 av: [sakring]

Ja någon form av allergi kan det vara.

Anmäl
2012-10-03 11:04 #6 av: TatsuOni

Vad skulle det i så fall kunna vara för allergi?

Som sagt så ska jag testas för glutenintolerans och jag hoppas verkligen att det är det.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2012-10-05 17:23 #7 av: [sakring]

Glutenintolerans är en form av allergi. Men snorig blir man inte av det.

Anmäl
2012-10-07 10:31 #8 av: TatsuOni

7# Nja, det klassas inte som allergi, utan är bara en intolerans.

Själva intoleransen i sig blir man inte sjuk av, men den hindrar en från att ta upp näringen från maten när tarmluddet brutits ner och det säger ju sig själv att imunförsvaret inte ligger på topp om man inte får ordentligt med näring. Hoppas som sagt på att det är det som är felet, för annars har jag ingen aning om vad det kan vara...

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2012-11-09 22:36 #9 av: Perly

Usch känner igen det där, har själv låg normal temp(35,6'c) o fick förra hösten besöka olika läkare i tre månader innan jag kom till en som blev helt förskräckt o undra hur jag ens klarade av att stå upp då jag hade väldigt illa körtelfeber som jag då alltså tvingats upp med till studier osv för att jag ej fått något sjukintyg innan dess Obestämd blev tillomed skickad till psykolog av en läkare...

Alltid Oavsett

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.